Finlandssvenska Föreningen i Västerås

Verksamhet   Bowling

 

Bowlinggruppen

Ett glatt skrik ekar genom luften:
”Titta jag fick ett KRYSS”! Så kan det låta i Bellewue hallen om tisdagarna, när föreningens bowlinggrupp tränar.
Vi är ett gäng på drygt 10 personer, varav hälften är damer, som strålar samman varje tisdag för att lära oss bowlingens svåra konst.
I början kastade vi kloten lite hur som helst och oftast i rännan. Redan efter några timmars träning fick vi lite ordning på våra händer och fötter och kryssen började droppa in, nu som då. Får man ett kryss i protokollet innebär det att man slagit ner alla käglor i första kastet.
Strike kallas det på fackspråk.
Det svåra är att göra likadant varje gång. Att hålla i bollen på rätt sätt, att släppa iväg den lika varje gång, att kasta över precis samma pil och att ta ansatsen exakt likadant i alla slag.
Det känns i hela kroppen när man fått in ett klockrent slag och oftast resulterar det också i en strike. Problemet är bara att man i nästa slag, inte riktigt minns hur man gjorde.
Men kul har vi!
Bowling är en tekniksport. Man behöver inte slita timtals i gymmets apparater för att träna upp styrkan, eller knata runt i milspåret för att få upp flåset. Nej, man bara lånar ett par skor och ett klot, spelar och har kul en timme och så är man färdig.
Bowling är också en förhållandevis billig sport. Eftersom vi spelar på dagtid och flera på varje bana, blir kostnaden 50 kronor per person och spelad timme.
Det är ungefär vad en Penninglott kostar, skillnaden är att vi vinner varje gång i bowlingen. Vinst i form av socialt umgänge med glada trevliga medspelare.

Är du intresserad av att vara med, hör av dig till Leif på 021-33 14 33 eller kom och kolla någon tisdag kl 12.00.
Bellewuehallen har 20 banor, så plats finns det! Men man måste boka banorna i förväg, därför är det bra om du hör av dig.

Kom med och prova på – det är jättekul!

/margith


Bilderna visar olika stilstudier på Palle, Rolf
och Runar, tillika den trevliga samvaron vi har medan vi väntar..